Scholieren en Docenten

LION (het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde) ontplooit een aantal activiteiten om informatie te verschaffen over moderne natuurkunde, en het studeren van natuurkunde, aan scholieren en leraren.

 

LION huisvest daarmee tevens het Vaksteunpunt Natuurkunde, als onderdeel van het Regionale Steunpunt Leiden.

 

Deze activiteiten worden verzorgd
door Contact.Vwo.

 buisman  hoornvd
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Onderwerpen:

 

Nieuws

 

Maandag 14 maart 2016:   Viering van de verjaardag van Einstein
Woensdag 20 april 2016:   Derde docentenbijeenkomst

 Activiteiten voor scholieren

Meeloopdag

Wil je een dagje meelopen met de opleiding? Lees hier meer.

 

Profielwerkstuk

LION biedt je de mogelijkheid je profielwerkstuk op de universiteit te doen! Lees meer

 

LAPP-Top

LAPP-Top staat voor Leiden Advanced PRE-University Program for Top Students.

Voor gemotiveerde leerlingen met een bijzondere belangstelling bieden een uitdagend programma aan: ‘Nanotechnologie’. Lees meer over LAPP-Top op de universitaire website.

 

Experimenten voor KwantumWereld

Het practicum KwatumWereldExperimenten (KWE) ondersteunt het onderdeel kwantumwereld van het nieuwe VWO natuurkunde curriculum. In het practicum kunnen leerlingen kennis maken met meer dan tien experimenten in dit onderwerp. Meer info op de website van KWE.

 

Practicum exoplaneten

In het practicum Exoplaneten Ontdekken onderzoek je hoe de Keppler telescoop exeoplaneten ontdekt. Je kunt dit klassikaal of individueel uitvoeren in ons Junior Science Lab. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Activiteiten voor docenten

Docentenbijeenkomsten

Sinds een aantal jaren organiseren Henk Buisman en Bert van der Hoorn bijeenkomsten voor natuurkundedocenten. Lees meer

 

Gastlessen op school

Wetenschappers van de Universiteit van Leiden geven graag een gastles bij u op school. Meer informatie vindt u in Lees meer

 

Gastlessen op maat

Naast het bovenvermelde aanbod aan gastlessen door het ICLON willen de opleidingen Natuur- en Sterrenkunde proberen meer in te spelen op vragen met betrekking tot gastlessen. Neem contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Nascholing voor docenten

Door het Regionaal Steunpunt Leiden worden nascholingsactiviteiten georganiseerd. Het betreft hier ‘een blik naar binnen’. De focus ligt op vakdidactiek m.b.t. het nieuwe eindexamenprogramma voor Natuurkunde en beoogt nascholing van docenten op het gebied van nieuwe onderwerpen in het NiNa-programma. Lees meer

 

Bestel Natuur- of Sterrenkundeposters

In september en februari worden posters voor Natuur- en Sterrenkunde verstuurd naar scholen in het westen van ons land. Hebt u geen posters ontvangen, maar bent u wel geïnteresseerd, stuur dan een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 Posters Natuurkunde februari 2016

 

 

 

Activiteiten voor scholieren en docenten

 

HiSPARC

HiSPARC is een project waarbij middelbare scholen samen met wetenschappelijke instellingen een groot netwerk vormen om kosmische straling met extreem hoge energie te kunnen meten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de regiocoördinator in Zuid Holland: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Lees meer

 

CERN reis

Onder de naam Quark Travels NNV neemt een aantal scholen deel aan een excursieprogramma voor leerlingen uit 5 en/of 6 vwo naar grote onderzoeksinstituten binnen Europa. Een van de bestemmingen is CERN in Genève. Lees meer

 

Viering van de verjaardag van Einstein

Ieder jaar op 14 maart vieren wij de geboortedag van Einstein. Wij bieden een programma met drie lezingen (tussen 14.00 en 15.30), een verjaardagspartijtje met fris, thee, gebak en ballonnen, twee labbezoeken (tussen 16.00 en 17.00) en een afsluitende lezing tussen 17.00 en 17.30. Het exclusieve programma is bedoeld voor docenten met hun beste en/of meest geïnteresseerde leerlingen. Voor een uitnodiging en het programma kunt u contact opnemen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Stichting Rino

Stichting Rino is een stichting van Leidse natuukundestudenten die op scholen een spetterende show geven op het gebied van extreem lage temperaturen.Lees meer

 

Interessante websites

Junior Science Lab

Museum Boerhaave

Natuurkunde.nl

Regionaal Steunpunt Leiden

Wetenschapsknooppunt Leiden