De Leidsche Flesch

De Leidsche Flesch is de studievereniging voor Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde en Informatica in Leiden.
De voornaamste doelen van De Leidsche Flesch zijn het bijdragen aan het contact tussen haar leden en de wetenschap en het bijdragen aan het contact tussen de leden onderling.

 

Deze dingen probeert ze te realiseren door een breed scala aan activiteiten te organiseren, zoals (lunch)lezingen, excursies, studiereizen, maar ook borrels, feesten, pubquizzen en allerlei andere dingen. Verder laten we de studenten alvast kennismaken met wat er allemaal mogelijk is na hun studie: behalve oriëntatie op mogelijkheden om door te gaan in het onderzoek laten we de leden ook kennismaken met het bedrijfsleven, d.m.v. bijvoo r beeld bedrijfslezingen of inhousedagen.

 

Ten slotte bieden we twee dingen waar je dagelijks veel plezier aan beleeft: er is elke dag gratis koffie, thee en limonade in onze verenigingskamer en twee keer per jaar kunnen leden via ons tegen een zeer voordelige prijs op een makkelijke manier hun studieboeken bestellen.

Website: www.deleidscheflesch.nl
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rino

 Rino1

Rino is een stichting van Leidse natuurkundestudenten die scholen over het hele land bezoekt om daar haar shows Freezing Physics en Fast Forward Physics voor klassen op te voeren. Op deze site kunt u alles vinden over stichting Rino, onze activiteiten, het laatste nieuws en de site biedt u de mogelijkheid om Freezing Physics of Fast Forward te boeken voor uw school.

 

 

 

Stichting Rino heeft tot doel het gat te dichten tussen de natuurwetenschap en het (jonge) publiek. De stichting wil op een positieve manier het publieke beeld aanpassen van de natuurwetenschap en dat van de wetenschapper in het bijzonder.

Aan de middelbare scholier wordt niet alleen laten zien dat natuurwetenschap mooi, interessant en zeker ook leuk is, maar ook dat jonge studenten, generatiegenoten van de scholier, hebben gekozen voor een bèta-studie en daar plezier aan beleven. De vrijwilligers die voor de klassen staan dragen veel enthousiasme uit over het vak.

 

Voor meer informatie ga naar www.stichtingrino.nl.

 

rino3                                      rino 2